måndag 6 mars 2017

Rödhakesockor

Jag följer Gro som har Moods of Colors på Instagram, och jag har länge beundrat hennes fina fågelsockgarner. Det brukar vara galet högt köptryck på dem, så en brukar få vara blixtsnabb om en vill ha en fågelfärgad härva. Det var jag tidigare i år, då jag lyckades beställa en härva sockgarn i färgställningen Rödhake. Rödhakegarnet stickade jag upp till ett par finfina sockor till Ola.



Rödhakesockorna är vanliga bassockor, sådana som jag inte längre använder mönster till då tillvägagångssättet sitter i händerna, här i storlek 46 för att passa Olas fötter. De är stickade med stålstrumpstickor 2,25 mm och har förstärkt hällappshäl som är lite extra hög till Olas höga vrister. Ola gillar sockorna speciellt eftersom de är lite mjukare än de sockor han har sedan tidigare. Jag har för mig att garnbasen till fågelsockorna heter Soft Sock, så det är väl inte för intet att det är mjuka då.

2 kommentarer:

KatarinaZA sa...

Jag började själv gråta medan jag skrev det.

Tack för öltips. De ska provsmakas.

Jättefina stickbilder du ha lagt ut. Både Merry Berry-mössan och Rödhake-strumporna finns på min vill sticka-lista. Just nu stickar jag en kofta till mig själv och jag kommer nog att sticka flera. Har hittat ett antal fina mönster. (Dessutom har jag en kollega som tröttnat på att jag alltid har en fleecejacka på mig och tack vare henne har jag äntligen tagit mig för att sticka en kofta.)

Ulla sa...

Jag gillar också att sticka, jag brukar göra strumpor och tröjor till mina nära och kära.